
Sestavine za 2 osebi
- 500g zelenih špargljev
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- jušna osnova
- smetana za kuhanje
- poper
- peteršilj
- sol
- olivno olje
- star kruh
Priprava
Šparglje očistim. Oleseneli del odlomim ter dam v posodo z jušno osnovo in kuham cca 30 min. Nato stebla zavržem, tekočino pa shranim. Vršičke prav tako odrežem in jih prepolovim ter shranim za kasneje. Ostali del šparlja narežem na koleščka.
Čebulo nasekljam in popražim na olivnem olju, dodam strt česen. Nato zalijem z jušno osnovo v kateri so se kuhali šparglji, dodam peteršilj, sol, poper ter kuham cca 15-20 minut. Medtem popražim vršičke špargljev in na kocke narezan kruh.
Ko so koleščka špargljiev kuhana jih kar v posodi s paličnim mešalnikom zmiksam.
Juho nalijem porcijsko v krožnik, dodam par žličk smetane (opcijsko) ter na vrh položim popečene špargljeve vršičke ter popečene kocke kruha.
Komentiraj