
Sestavine
- kaneloni (testenine)
- špinača
- šalotka
- rikota
- parmezan
- jajca
- bešamel
- muškatni orešček
- maslo
- sol, poper
Priprava
Skuham špinačo, dobro odcedim in jo z sekljalnikom narežem.
V ponvi na maslu prepražim šalotko, dodam špinačo, umaknem iz ognja in dodam rikoto, parmezan in dva rumenjaka ter sol, poper.
Pekač namažem z maslom. Dno pekača prekrijem z bešamelom in potresem z muškatnim oreščkom.
S špinačno maso napolnim kanelone in jih enega zraven drugega zlagam v pekač. Ko zmanjka mase oz kanelonov oz prostora zaključim 🙂
Kaneklone prelijem z bešamelom in potresem s parmezanom.
Pečem na 200° 35 min (od tega 25 min pokrito s folijo).
Ponavadi h kanelonom prilijem paradižnikovo omako, tako jed postane še bolj sočna in slastna.
Komentiraj