Kaneloni s špinačo in rikoto

Sestavine

  • kaneloni (testenine)
  • špinača
  • šalotka
  • rikota
  • parmezan
  • jajca
  • bešamel
  • muškatni orešček
  • maslo
  • sol, poper

Priprava

Skuham špinačo, dobro odcedim in jo z sekljalnikom narežem.
V ponvi na maslu prepražim šalotko, dodam špinačo, umaknem iz ognja in dodam rikoto, parmezan in dva rumenjaka ter sol, poper.

Pekač namažem z maslom. Dno pekača prekrijem z bešamelom in potresem z muškatnim oreščkom.

S špinačno maso napolnim kanelone in jih enega zraven drugega zlagam v pekač. Ko zmanjka mase oz kanelonov oz prostora zaključim 🙂
Kaneklone prelijem z bešamelom in potresem s parmezanom.

Pečem na 200° 35 min (od tega 25 min pokrito s folijo).

Ponavadi h kanelonom prilijem paradižnikovo omako, tako jed postane še bolj sočna in slastna.

Be the first to comment

Komentiraj