Panirane Bučke in ričota z zelenjavo

Ričota z zelenjavo

Recept za ričoto z zelenjavo sem napisal v prispevku Ričota z zelenjavo in file orade

Panirane bučke

Sestavine za 2 osebi

  • 1 večja bučka
  • krušne drobtine
  • 1 jajce
  • bela moka
  • sol, poper
  • parmezan
  • olje za cvrtje

Priprava

Bučke narežem na 0,5 – 1 cm debele rezine. Dobro jih osušim in posolim ter pustim 15 min počivat, da spustijo tekočino. Še enkrat jih obrišem.

Medtem pripravim tri ločene krožnike kjer bom pomakal bučke:

  1. moka in sol
  2. razžvrkljano jajce
  3. krušne drobtine in parmezan (razmerje 3:2)

Nato jih eno po eno s pomočjo vilice potopim najprej v moko, nato v jajce ter še v drobtine.

Cvrem jih v 200°C toplem olju cca 10 min.

Zraven paše še sočna zeljnata solata obeljena z bučnim oljem.

 

Be the first to comment

Komentiraj