
Ričota z zelenjavo
Recept za ričoto z zelenjavo sem napisal v prispevku Ričota z zelenjavo in file orade
Panirane bučke
Sestavine za 2 osebi
- 1 večja bučka
- krušne drobtine
- 1 jajce
- bela moka
- sol, poper
- parmezan
- olje za cvrtje
Priprava
Bučke narežem na 0,5 – 1 cm debele rezine. Dobro jih osušim in posolim ter pustim 15 min počivat, da spustijo tekočino. Še enkrat jih obrišem.
Medtem pripravim tri ločene krožnike kjer bom pomakal bučke:
- moka in sol
- razžvrkljano jajce
- krušne drobtine in parmezan (razmerje 3:2)
Nato jih eno po eno s pomočjo vilice potopim najprej v moko, nato v jajce ter še v drobtine.
Cvrem jih v 200°C toplem olju cca 10 min.
Zraven paše še sočna zeljnata solata obeljena z bučnim oljem.
Komentiraj