
Sestavine za 2 osebi
- 110g riža za rižote (arborio, saint andrea)
- 1 večji gomolj pese
- 100g feta sira
- 50g parmezana
- 1 čebula
- 1dcL belega vina
- 2 stroka česna
- balzamični kis
- jušna osnova
- olivno olje
- poper
- sol
Priprava
Rdečo peso olupim, narežem na kocke in skuham do mehkega. Vodo ohranim, rdečo peso pa pretlačim, da dobim manjše koščke (kako kocko lahko pustim tudi celo).
Balzamični kis solim in na visokem ognju reduciram, da postane gost kot sirup.
Čebulo in česen nasekljam in popražim na olivnem olju. Zalijem z malo vina in počakam, da izhlapi. Nato dodam riž in ga malce popražim, nato zalijem s preostankom vina in počakam da izhlapi. Nato rižoto zalijem z jušno osnovo in sokom v kateri se je kuhala pesa. Oboje dodajam po potrebi sproti, dokler rižota ni kuhana. Nato primešam pretlačeno rdečo peso, potresem z naribanim parmezanom in polovico feta sira. Dobro premešam. Nato rižoto postrežem na krožnik, pretresem s preostankom nadrobljenega feta sira. Vse skupaj pokapam z balzamično redukcijo in potresem s sveže mletim poprom.
Komentiraj