
Sestavine za 4 osebe
- 350 g listov lazanje
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- česen v prahu
- 250 g paradižnikove omake
- bazilika
- sol, poper
- rikota
- 1 kg sveže špinače
- parmezan
- 3 mozzarelle (okrogle pakiarane v vodi)
Priprava
Na majhne kose narezano čebulo prepražim na olivnem olju, dodam paradižnikovo omako, baziliko, poper in kuham 15 min.
Skuham špinačo, nato jo odcedim in še malo blanširam v ponvi na olivnem olju s česnom v prahu, poper, sol.
Špinačo nasekljam in dam v posodo da se ohladi. Nato zmešam z rikoto in parmezananom.
V keramičen pekač dno premažem z prej pripravljeno šalšo (paradižnikovo omako), prekrijem z listi lazanje, nato spet plast šalše, špinačna zmes z rikoto, malo mozzarelle in ponavljam da porabim vse sestavine. Na vrhu vse skupaj malo prelijem s šalšo.
Pečem 50 min na 200°, 40 min pokrito s folijo in zadnjih nekaj minut odkrito da se malce zapeče. Nato vzamem iz pečice in pustim počivati vsaj 10 minut.
Komentiraj