Špinačna lazanja

Sestavine za 4 osebe

  • 350 g listov lazanje
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • česen v prahu
  • 250 g paradižnikove omake
  • bazilika
  • sol, poper
  • rikota
  • 1 kg sveže špinače
  • parmezan
  • 3 mozzarelle (okrogle pakiarane v vodi)

Priprava

Na majhne kose narezano čebulo prepražim na olivnem olju, dodam paradižnikovo omako, baziliko, poper in kuham 15 min.

Skuham špinačo, nato jo odcedim in še malo blanširam v ponvi na olivnem olju s česnom v prahu, poper, sol.
Špinačo nasekljam in dam v posodo da se ohladi. Nato zmešam z rikoto in parmezananom.

V keramičen pekač dno premažem z prej pripravljeno šalšo (paradižnikovo omako), prekrijem z listi lazanje, nato spet plast šalše, špinačna zmes z rikoto, malo mozzarelle in ponavljam da porabim vse sestavine. Na vrhu vse skupaj malo prelijem s šalšo.

Pečem 50 min na 200°, 40 min pokrito s folijo in zadnjih nekaj minut odkrito da se malce zapeče. Nato vzamem iz pečice in pustim počivati vsaj 10 minut.

Be the first to comment

Komentiraj