
Sestavine za 4 osebe
- zamrznjena hobotnica (1,5 – 2 kg)
- 500g češnjevih paradižnikov
- 6 strokov česna
- žlica kaper
- 10-20 zelenih vloženih oliv
- vejica timijana
- vejica rožmarina
- manjši čili (opcijsko)
- 0,5 dcl belega vina
- olivno olje
- sol
- domači jajčni rezanci (250g predjed, 500g glavna jed)
Priprava
V večji globoki ponvi na olivnem olju popražim olupljen česen in na drobno nasekljan čili, ki sem mu odstranil semena. Dodam timijan ter rožmarin ter odtajano hobotnico in zalijem z belim vinom. Čez 20min kuhanja dodam na pol prerezane češnjeve paradižnike, olive, kapre in malce soli. Pokrito kuham do mehkega (cca 1 uro).
Ko je hobotnica kuhana v manjši ponvi na olivnem olju popečem lovke hobotnice.
Skuham rezance skoraj do konca. Kuhanje dokončam v omaki, ki jo je spustila hobotnica.
Na krožnik postrežem testenine z omako, na vrh pa položim pečene lovke.
Komentiraj