Rezanci s pečeno hobotnico

Sestavine za 4 osebe

  • zamrznjena hobotnica (1,5 – 2 kg)
  • 500g češnjevih paradižnikov
  • 6 strokov česna
  • žlica kaper
  • 10-20 zelenih vloženih oliv
  • vejica timijana
  • vejica rožmarina
  • manjši čili (opcijsko)
  • 0,5 dcl belega vina
  • olivno olje
  • sol
  • domači jajčni rezanci (250g predjed, 500g glavna jed)

Priprava

V večji globoki ponvi na olivnem olju popražim olupljen česen in na drobno nasekljan čili, ki sem mu odstranil semena. Dodam timijan ter rožmarin ter odtajano hobotnico in zalijem z belim vinom. Čez 20min kuhanja dodam na pol prerezane češnjeve paradižnike, olive, kapre in malce soli. Pokrito kuham do mehkega (cca 1 uro).

Ko je hobotnica kuhana v manjši ponvi na olivnem olju popečem lovke hobotnice.

Skuham rezance skoraj do konca. Kuhanje dokončam v omaki, ki jo je spustila hobotnica.

Na krožnik postrežem testenine z omako, na vrh pa položim pečene lovke.

Be the first to comment

Komentiraj