Caprese piščanec

Sestavine za 2 osebi

  • pol piščančjih prsi (250-300g)
  • 1 mozzarella
  • 10-20 češnjevih paradižnikov
  • 5 večjih listov bazilike
  • sol, poper
  • 1 strok česna
  • olivno olje
  • balzamični kis

Priprava

Piščančji file razrežemo na 4 enake zrezke. Solimo in popramo z obeh strani. Glede na debelino jih na olivnem olju v ponvi popečemo – jaz sem jih pekel 5 minut na vsaki strani. Nato jih odstavimo na krožnik.

V ponvi kjer se je pekel piščanec popražim česen in zalijem z 1/4 dcl balzamičnega kisa. Dodam na pol narezane češnjeve paradižnike. Solim in dušim cca 4 minute. Nato dodam baziliko in premešam.

V ponev položim pečene piščančje zrezke, ter jih obložim z debelejšimi rezinami mozzarelle. Pokrijem in počakam, da se mozzarella stopi.

Preden postrežem na krožnik nekaj paradižnikob in tekočino prelijem čez zrezke-

Be the first to comment

Komentiraj