Kruhova štruca

Sestavine za 2 osebi

  • 130 g starega kruha
  • 1 čebula
  • 1 jajce
  • manjša kocka masla (1cm)
  • drobnjak
  • peteršilj
  • mleko (2-3dcl)
  • sol, poper

Priprava

Čebulo nasekljam in v ponvi popražim na olivnem olju.

Kruh narežem na cca 1cm velike kocke in položim v večjo skledo.

V posodici stopim maslo in ohlajeno prelijem čez kruh. Jajce razžvrkljam, dodam mleko, drobnjak in peteršilj ter začinim.

Prelijem čez kruh in dobro premešam ter pustim 20 min, da se sestavine prepojijo.

Vzamem aluminijasto folijo, nanjo enakomerno stresem maso. Zavijem v štručko in na vsakem koncu zavijem (kot bombonček). Ko je štručka zavita še enkrat vse skupaj povaljam. Maso pustim v hladilniku cca 60min.

Vzamem večji lonec z vodo, solim, počakam, da zavre. Štručko položim skupaj s folijo v vodo in kuham cca 30min.

Ko je štručka gotova jo odvijem in narežem na rezine.

Be the first to comment

Komentiraj