Beli fižol s črnim ohrovtom po Toskansko

Sestavine za 4 osebe

  • 200g belega fižola (canellini)
  • 400g črnega ohrovta (cavolo nero) – lahko uporabim tudi navadni ohrovt iz naših trgovin 🙂
  • 4 stroki česna
  • 50g parmezana
  • olivno olje
  • 2 lovorjeva lista
  • sol, poper

Priprava

Fižol namočim vsaj 4 ure pred kuhanjem. Vodo pred kuhanjem zamenjam s svežo, dodam lovorjev list in 4 stroke česna v kosu.

Fižol kuham skoraj do konca. Dodam na tanke kose narezan ohrovt in solim ter dušim še toliko časa da se ohrovt skuha. Če je v posodi preveč vode jo odstranim preden dodam ohrovt in nato v nadaljenjvanju dodajam po potrebi. Jed mora ostati sočna hrakti pa ne sme biti redka kot kakšna mineštra. Ko je ohrovt kuhan posodo umaknem iz štedilnika ter dodam še parmezan, malo popra, dobro premešam in pokrito pustim, da se okusi povežejo.

To je odlična priloga k mesu – ponavadi ga naredim s kakim okusnim “medium” zrezkom.

Be the first to comment

Komentiraj