
Sestavine za 2 osebi
- 120 g ješprena
- 1 manjši jajčevec
- 300 g šampinjonov
- 10 češnjevih paradižnikov
- 1 šalotka
- 2 stroka česna
- 1 dcl belega vina
- olivno olje
- sol, poper
- timijan
- drobnjak
- parmezan
Priprava
Ječmen namočim za nekaj ur. Jajčevec narežem na 5mm debele rezine, posolim in pustim počivat 15 min, da spusti vodo. Češnjeve paradižnike razpolovim, namažem z olivnim oljem in postavim na pekač na katerega položim peka papir. Jajčevce prav tako naoljim in položim zraven paradižnika. V segreti pečici jih pečem cca 20min na 200°C na najvišjem delu pečice.
V ponvi na žljici olivnega olja popražim nasekljan česen in šalotko. Dodam narezan šampinjone ter na kocke narezan pečen jajčevec ter zalijem z vinom. Dodam peteršilj in timijan ter sol in poper. Nato dodam še ješpren in zalijem z 2-3 dcl jušne osnove. Kuham cca 30 min oz. toliko časa da tekočina izhlapi.
Minuto pred koncem dodam še paradižnike, dobro premešam in postavim na krožnik. Na vrh potresem na grobo nariban parmezan in sesekljan drobnjak.
Komentiraj