Triglie alla livornese

Sestavine za 2 osebi

  • 600g rib triglie (sl, Bradač)
  • 400g pelatov iz konzerve
  • 2 žlici olivnega olja
  • 4 stroki česna
  • 1 žlica sesekljanjega peteršilja
  • beli poper
  • 0,5 dcL belega vina
  • sol

Priprava

Pri nakupu rib (triglia oz. bradač po slovensko) poskušam dobiti manjše, saj so še slajše in lažje za čiščenje. Ribe očistim (oluskam, odstranim drobovino in škrge ter s škarjami odrežem spodnje in stranske plavuti).

V večji posodi na olivnem olju na hitro prepražim sesekljan česen in sesekljan peteršilj. Nato dodam pelate, ki jih malce razkosam, zalijem z vinom, solim ter kuham pokrito cca 10 min na srednje nizkem ognju.

Dodam triglie, ki sem jih pred tem z obeh strani začinil s soljo in belim poprom. Kuham pokrito na srednjem ognju 10-15 min. Med kuhanjem rib ne obračam, ker bi sicer lahko razpadle.

Postrežem na tople krožnike, prelijem z omako in ponudim s sveže pečenim kruhom ali polento.

Be the first to comment

Komentiraj