
Sestavine za 2 osebi
- 600g rib triglie (sl, Bradač)
- 400g pelatov iz konzerve
- 2 žlici olivnega olja
- 4 stroki česna
- 1 žlica sesekljanjega peteršilja
- beli poper
- 0,5 dcL belega vina
- sol
Priprava
Pri nakupu rib (triglia oz. bradač po slovensko) poskušam dobiti manjše, saj so še slajše in lažje za čiščenje. Ribe očistim (oluskam, odstranim drobovino in škrge ter s škarjami odrežem spodnje in stranske plavuti).
V večji posodi na olivnem olju na hitro prepražim sesekljan česen in sesekljan peteršilj. Nato dodam pelate, ki jih malce razkosam, zalijem z vinom, solim ter kuham pokrito cca 10 min na srednje nizkem ognju.
Dodam triglie, ki sem jih pred tem z obeh strani začinil s soljo in belim poprom. Kuham pokrito na srednjem ognju 10-15 min. Med kuhanjem rib ne obračam, ker bi sicer lahko razpadle.
Postrežem na tople krožnike, prelijem z omako in ponudim s sveže pečenim kruhom ali polento.
Komentiraj